МЪФИНИ - АГЪНЦА С МАЛИНИ


Обичам да правя мъфини! 
Знам, че с тях ще доставя удоволствие на моите внуци. Предстои ми скоро среща с тях и се подготвям с рецепти.
Днешните агънца са много сладки и самото им приготвяне ме зареди с много енергия.
Сигурна съм, че ако има деца около Вас - ще бъдат много доволни!
Нека се забавляваме и подготвим за Светлите Великденски празници!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

250 гр брашно
1 пак. бакпулвер
щипка сол
125 гр захар
2 яйца
75 мл олио
150 гр кисело мляко
настърганата кора на един лимон
50 мл мляко
200 гр малини /моите бяха замразени/
20 гр марципанено тесто
1 ч. л. какао
12 малки шоколадоив яйца
бяла и кафява тубичка с шоколад за писане
100 гр масло със стайна температура
75 гр пудра захар
400 гр крема сирене /натурално и без сол/ със стайна температура
130 гр маршмалоу  - 12 бройки /ако откриете малък размер е още по-добре/
12 хартийки за мъфини


  • Включвам фурната да загрее до 175 градуса.
  • Подготвям си формата за мъфини, като слагам във всяка дупка по една силиконова формичка. Така много лесно изваждам готовите мъфини.

  • В купа смесвам брашното, бакпулвера, слта и захарта.


  • В друга купа разбивам яйцата, олиото, киселото мляко, прясното мляко и настърганата кора на лимона. Разбиването е с миксер.

  • Към течната смес добавям на два пъти сухите съставки и разбивам за кратко.

  • Важното е да се получи гладко тесто.

  • Добавям малините към тестото. Моите малини не бях съвсем размразени. 

  • Разбърквам само със силиконова лопатка.

  • С помощта на супена лъжица разпределям тестото по равно в 12 формички, като внимавам да не надхвърлям 2/3 от обема им.

  • Изпичам мъфините до златисто в предварително загрятата до 175 градуса фурна за около 30 минути.
  • Изваждам готовите мъфини от фурната и оставям за около 10 минути да починат във формите.

  • След това изваждам от формичките и оставям върху решетка докато изстинат напълно.

  • През това време омесвам марципана с какаото, докато се получи тъмно-кафява марципанова маса.

  • Разделям кафявия марципан на 24 еднакви топчици, от които приготвям ушичките на агънцата.
  • Обелвам шоколадовите яйца.

  • На всяко яйчице залепвам ушички.

  • С помощта на тубичките за писане рисувам очи първо с бяло...

  • ...а върху бялото с тъмно кафяво. Правя и нещо като уста.

  • В купа и с помощта на миксер разбивам мекото масло.


  • Добавям на два пъти сиренето, като разбивам с миксер. Важно е сиренето също да е със стайна температура, за да не се пресече топлото масло.

  • Готовия маслен крем разпределям с помощта на лъжица за сладолед. Така съм сигурна, че количеството е абсолютно еднакво.

  • Върху всеки добре охладен мъфин слагам по една топка от крема.

  • С помощта на нож заглаждам така крема, че да се слее с ръбчето на мъфина.

  • Върху всяко куполче залепям с леко притискане готовата главичка.

  • Всяко мармелоу разделям на около 12 малки топченца.


  • Залепям от топченцата върху крема така, че да имитират руното на агънцата.

  • Всеки мъфин слагам в хартийка за мъфини и оставям на студено да се стегне крема.

Идеята за тези сладки агънца взех от списание Tina.




Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!


















































Коментари